Att bli ackrediterad innebär för handkirurgen att de uppfyller ett flertal kriterier som visar att det finns både kompetens, utrustning och forskning vid kliniken. Exempel på kriterier är att kliniken kan ta emot handtrauma dygnet runt alla dagar, det ska finnas både utrustning och kirurger för att utföra avancerad mikrokirurgi, reparera skadade nerver och återimplantera förlorade delar av handen med mera. Kliniken ska också ha en dedikerad rehabiliteringsenhet knuten till sig.
- Ackrediteringen innebär att vi på handkirurgen på USÖ har fått bekräftat att vi finns med bland de främsta handkirurgiska enheterna i Sverige och även i Europa, säger Mattias Hedspång, specialist i handkirurgi.
Ackrediteringen gäller fram till 2026 och under den tiden kommer löpande utvärderingar att göras av FESSH, Federation of European Societies for Surgery of the Hand, som är den organisation som står bakom ackreditering.
Kliniken har tilldelats ett diplom som sattes upp på väggen vid en mindre ceremoni vid kliniken.
- Alla medarbetare ska känna sig stolta och delaktiga i detta. Vi arbetar i team där alla har en viktig roll för att patienten ska få en så bra vård och ett så gott resultat som möjligt, säger Mattias Hedspång.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 12 oktober 2021